KOSGEB GENÇ GİRİŞİMCİ GELİŞTİRME PROGRAMI MÜNASEBETİYLE BİRKAÇ SÖZ

Değerli Misafirler!

Ekonomik Reform Programı kapsamında, yapılması öngörülen faaliyetleri sosyal yönden desteklemek amacıyla, Dünya Bankası ile gerçekleştirilen Özelleştirme Sosyal Destek Projesinin Yeniden İşe Yerleştirme Bileşeninde KOSGEB’ in Küçük Ölçekli İş Kurma Danışmanlık Desteği Hizmetleri ve İş Geliştirme Merkezi Hizmetleri vereceği hepimizin malumudur.

Bu çerçevede KOSGEB Küçük Ölçekli İş Kurma Danışmanlık Desteği Projesi kapsamında kendi işini kurmak isteyen girişimcilere ücretsiz eğitim ve danışmanlık hizmeti desteği verecektir.

Projenin tanıtımı bu gün teknik elemanlarca yapılacaktır.

GENÇ GİRİŞİMCİ GELİŞTİRME PROGRAMI

KOSGEB’ in temel faaliyetleri arasında yer alan girişimciliği geliştirme, müteşebbis adaylarına; eğitim, danışmanlık, iş geliştirme merkezi kurma, finansman ve diğer destek hizmetleri vermek şeklinde özetlenebilir.

KOSGEB Girişimciliği Geliştirme Enstitüsü tarafından düzenlenen ve KOSGEB Mersin KÜGEM Müdürlüğü’nce uygulanan Genç Girişimci Geliştirme Programı’nın amacı, katılanların kariyer planlaması yaptığı bir dönemde, alışıla gelmiş alternatifler dışında, girişimciliği önlerine bir seçenek olarak sunarak üniversiteli gençlerin müteşebbisliğe yani kendi işini kurmaya yöneltmek, üniversitelerde girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasını sağlamaktır.

Programın en önemli özelliği, iş fikrinin belirlenmesi ile başlayan iş kurma sürecini adım adım öğrenecekleri ve yaşayabilecekleri bir program olmasıdır. Program; tanıtım, eğitim, danışmanlık ve stajdan ibaret safhalarla gerçekleştirilecektir.

PROJEDEN BEKLEDİKLERİMİZ

1- Katılanlar iş programını ve iş projesini yapmasını, iş fikrini gerçekleştirmeyi bilen öğrenciler olarak mezun olacaklardır.

2- Başarılı projeler Mersin Üniversitesinin adının duyulmasını sağlayacaktır.

3- KOSGEB eğitime aldıkları öğrencilerin yanı sıra üniversitenin bütün birimlerindeki öğrencilerine de danışmanlık edeceği için üniversite öğrencilerimizin sürekli bilgi edinebilecekleri ve aydınlanacakları bir kaynak olacaktır.

4- Öğrencilerimiz yurt içindeki istedikleri işletmede staj yapma imkânı bulacaklardır.

5- Öğrencilerimiz yurt dışın da staj yapma fırsatına kavuşacaklardır.

6- KOSGEB’ in eğitim programına katılan ve danışman olmaya hak kazanan öğretim üyelerimiz KOSGEB’in eğitici havuzuna dâhil olarak gelecekte bu tür projelerde görev alma şansı kazanacaklardır.

7- Üniversitemizin KOSGEB işbirliği ile açtığı müteşebbislik programlarının bölge insanının kendisini geliştirmesine büyük katkıları olacaktır.

Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum ve projenin İlimize hayırlı olmasını diliyorum.

Ekrem YAMAN

Mersin Vali Yardımcısı