KARAPINAR MESLEK YÜKSEKOKULU’NUN AÇILIŞI MÜNASEBETİYLE BİRKAÇ SÖZ

 

Sayın Valim, Selçuk Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Halil Cin Beyefendi ve Kıymetli Misafirler!

Selçuk Üniversitesi’ne bağlı olarak 1993-1994 eğitim-öğretim döneminde hizmete giren Karapınar Meslek Yüksekokulu’nun açılış merasimine teşriflerinizden dolayı teşekkür ederim.

Karapınar Meslek Yüksekokulu fikri, 1992 yılı Haziran ayında uygulama safhasına gelmiş, arkasından yüksekokula uygun bir bina arayışına girilmiştir. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin hizmet binası ve müştemilâtı bu gaye için tahsis edilerek binanın yaklaşık 8.000 m2’lik kapalı alanı Karapınar Kaymakamlığı Kasaba ve Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Karapınar Belediyesi imkânlarıyla kalorifere kavuşturulmuş, binanın her m2’si hizmete sunulmuştur.

Kasaba ve Köylere Hizmet Götürme Birliği marifetiyle 400 milyon liralık bir harcama yapılmış olup, bunun 240 milyon T.L.’sı İl Özel İdaresi Bütçesinden Birliklere Yardım Tertibinden Birliğimize aktarılarak harcamalar yapılmıştır. Karapınar Belediyesi Bütçesinden 70 milyon küsûr liralık bir harcama yapılarak kalorifer tesisatı işçilik bedeli ödenmiş, büro malzemesi alınmıştır.

İlçedeki ticarî faaliyetlerini tatil eden Türk Ticaret Bankası ve modern bir hizmet binasına kavuşan Halk Bankası bazı büro malzemelerini yüksekokula vermiştir.

Yapılan çalışmalara vatandaş desteği olarak sağlanan 25 milyon T.L’sı Kasaba ve Köylere Hizmet Götürme Birliği eliyle harcanmıştır.

Şu âna kadar yapılan çalışmaları yeterli görmüyorum. Ancak imkânlarımız ölçüsünde gerekli çalışmalar yapılmıştır.

Emeği geçenlere teşekkür eder, saygılar sunarım.

Not: Bu konuşma, 27.12.1993 tarihinde yapılmıştır.

 

Ekrem YAMAN

Karapınar Kaymakamı